Πίτα με ανθότυρο Πίτες

Πίτα με ανθότυρο

Υλικά για τη συνταγή:

  • 1 πακέτο φύλλο ολικής άλεσης ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ
  • 700gr ανθότυρο
  • 4 αυγά
  • 10 λιαστές ντομάτες (από βαζάκι)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές γάλα

Εκτέλεση Συνταγής:

Λιώνουμε το ανθότυρο με πιρούνι και προσθέτουμε τα 3 αυγά και το ασπράδι από το 4ο αυγό (τον 4ο κρόκο τον κρατάμε για να αλείψουμε το φύλλο).

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες. Ψιλοκόβουμε και τον βασιλικό.

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μίγμα καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο.

Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας ενδιάμεσα. Αδειάζουμε το μίγμα, στρώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Χτυπάμε τον κρόκο που είχαμε κρατήσει με το γάλα και αλείφουμε καλά την επιφάνεια της πίτας.

Την χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Ενημερωθείτε για τις Παραδοσιακές Ζαγορίσιες Πίτες Χαβέλας Παραδοσιακή Ζαγορίσια Πίτα Χαβέλας