Γαλακτομπούρεκο Γλυκά

Γαλακτομπούρεκο

Υλικά για τη συνταγή:

  • 1 πακέτο φύλλο Κρούστας ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ
  • 1 ποτήρι νερού Σιμιγδάλι Ψιλό
  • 5 ποτήρια νερού Γάλα
  • 5 Αυγά
  • 1 ποτήρι νερού Ζάχαρη
  • 1/2 πακετάκι Μαργαρίνη
  • 2 Βανίλιες
  • Ξύσμα Λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής:

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι. Στρώνουμε το φύλλο και βουτυρώνουμε (φροντίζουμε να έχουμε αφήσει το βούτυρο εκτός ψυγείου). Τοποθετούμε τα μισά φύλλα από κάτω και τα υπόλοιπα από πάνω, όλα βουτυρωμένα.

Κρέμα:

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το βούτυρο και τη βανίλια. Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.

Στρώνουμε 5 βουτυρωμένα φύλλα, προσθέτουμε την κρέμα και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και αυτά βουτυρωμένα. Χαράζουμε ελαφρά σε μερίδες και ραντίζουμε με λίγο νερό.

Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά. Θα καταλάβουμε ότι το γλυκό ψήθηκε, όταν φουσκώσει και ξεκολλάει γύρω - γύρω από το ταψί.

Υλικά για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια Νερό
  • 3 ποτήρια Ζάχαρη
  • 1 Βανίλια
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού

Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο σιγά - σιγά μόλις το βγάλουμε από το φούρνο. Γίνεται τέλειο και το φύλλο καραμελώνει. Αν θέλουμε, ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλο ασπρισμένο φιλέ.

Ενημερωθείτε για τις Παραδοσιακές Ζαγορίσιες Πίτες Χαβέλας Παραδοσιακή Ζαγορίσια Πίτα Χαβέλας