Κρεατόπιτα Πίτες

Κρεατόπιτα

Υλικά για τη συνταγή:

  • Παραδοσιακό Ζαγορίσιο Φύλλο (6 φύλλα)
  • 2 Κιλά κρέας
  • 1 Κιλό κρεμμύδια
  • 4 Αυγά
  • 200 Γραμμ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής:

Αποσυσκευάζετε 6 φύλλα και ψήνετε τα 3. Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το τσιγαρίζετε με κρεμμύδι και πι­πέρι.

Στη συνέχεια το βράζετε, μέχρις ότου να λιώ­νει στο στόμα. Απλώνετε 2 φύλλα στο ταψί, τοποθετείτε πάνω τους το κρέας και τρίβετε τα ψημένα φύλλα σε κομματά­κια.

Προσθέτετε το ζωμό από το βρασμένο κρέας.

Χτυπάτε 4 αυγά και περιχύνετε τη γέμιση. Καλύπτε­τε με ένα φύλλο.

Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Ενημερωθείτε για τις Παραδοσιακές Ζαγορίσιες Πίτες Χαβέλας Παραδοσιακή Ζαγορίσια Πίτα Χαβέλας