Κοτόπιτα Πίτες

Κοτόπιτα

Υλικά για τη συνταγή:

  • Παραδοσιακό Ζαγορίσιο Φύλλο (6 φύλλα)
  • 1 Κοτόπουλο
  • Λίγο λάδι
  • 4 Ξερά κρεμμμύδια
  • 2 Σκελίδες Σκόρδο
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • 4 Κλωνάρια Μαιντανού
  • 2 Κλωνιά δυόσμου
  • Βούτηρο
  • 250 Γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 6 Αυγά
  • 2 Κουταλιές σούπας Σιμιγδάλι

Εκτέλεση Συνταγής:

Αφού καθαρίσετε και τεμαχίσετε το κοτόπουλο, το τσιγαρίζετε με το λάδι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια ξυσμένα στον τρίφτη, συνεχίζοντας το τσιγάρισμα. Μετά ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα με 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό και αφήνετε να ψηθούν τελείως.

Στρώνετε τα φύλλα στο ταψί και αφήνετε να πέφτουν έξω από το ταψί 5-6 πόντους. Ανάμεσα τους αλείφετε βούτυρο καλά λιωμένο και τυρί τριμμένο. Στο πέμπτο φύλλο Βάζετε το κοτόπουλο, ψιλοκομμένο και χωρίς κόκαλα, και όσο τυρί έμεινε.

Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το σιμιγδάλι και το ζουμί του κοτόπουλου (χλιαρό, όπως είναι με τα κρεμμύδια, αφού προηγουμένως έχετε αφαιρέσει το δυόσμο και το μαϊντανό). Ανακατεύετε μέχρι να γίνουν χυλός, με τον οποίο περιχύνετε το κρέας.

Πατάτε τα φύλλα προς τα μέσα και σκεπάζετε με το τελευταίο φύλλο, το οποίο θα βουτυρώσετε. Βάζετε το ταψί σε μέτριο φούρνο και αφήνετε να ψηθεί για 45 λεπτά.

Σε μερικές περιοχές στη γέμιση προσθέτουν αμύγδαλο.

Ενημερωθείτε για τις Παραδοσιακές Ζαγορίσιες Πίτες Χαβέλας Παραδοσιακή Ζαγορίσια Πίτα Χαβέλας