Κολοκυθόπιτα Πίτες

Κολοκυθόπιτα

Υλικά για τη συνταγή:

  • Παραδοσιακό Ζαγορίσιο Φύλλο (6 φύλλα)
  • 2 Κιλά κολοκύθια
  • 2 Κρεμμύδια μεγάλα
  • Άνηθο και μαϊντανό (1/2 φλιτζ. τσαγ.)
  • 1/2 Κιλό φέτα
  • 1/2 Ποτήρι νερού γάλα
  • 1 Φλιτζ. τσαγ. λάδι
  • 1 Κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 5 Αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής:

Παίρνετε τα κολοκύθια και τα περνάτε στον τρίφτη. Συνεχίζετε με τα κρεμμύδια. Τα βάζετε στην κατσα­ρόλα με το λάδι και το βούτυρο και τα τσιγαρίζετε, χωρίς όμως να ροδίσουν.

Προσθέτετε αλάτι, πιπέ­ρι και μοσχοκάρυδο. Ρίχνετε μαϊντανό και άνηθο ψι­λοκομμένα έξω από τη φωτιά. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Τρίβετε τη φέτα, προσθέτετε αυγά και γάλα και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρό­λα με το κολοκύθι και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Σκε­πάζετε την κατσαρόλα.

Απλώνετε 3 φύλλα στο ταψί. Απλώνετε τη μισή γέμιση, στρώνετε ένα φύλλο, απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζετε με τα άλλα 2 φύλλα.

Ψήνετε στους 250 βαθ­μούς, για 45 λεπτά περίπου.

Ενημερωθείτε για τις Παραδοσιακές Ζαγορίσιες Πίτες Χαβέλας Παραδοσιακή Ζαγορίσια Πίτα Χαβέλας